O Ustanovi

Ustanova za zdravstvenu njegu u kući osnivača Grada Zagreba već skoro 60 godina pruža usluge zdravstvene njege i fizikalne terapije svojim sugrađanima. Putem nekoliko projekata, financiranih od strane Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, djelatnici ove ustanove pružaju dodatne usluge posebno potrebitim kategorijama građana te se na taj načim ostvrauje značajan nadstandard zdravstvenih usluga. Ustanova pruža i usluge palijativne skrbi putem svojeg Cenra za koordinaciju palijativne skrbi, koji je tijekom svoje tri godine rada prepozunat kao primjer dobre prakse i uvršten u “Strateški plan razvoja palijativne skrbi u Hrvatskoj 2014. – 2016.” te je prihvaćen od strane Ministarstva zdravlja RH, a u ovom je trenutku u procesu usvajanja od Vlade Republike Hrvatske.

Grad Zagreb osnivač je Ustanove za zdravstvenu njegu u kući, najstarije ustanove ovog, tipa, koja već više od 50 godina pruža usluge zdravstvene njege i fizikalne terapije bolesnicima i teško pokretnih i nepokretnih sugrađanima u njihovom domu.

Još 1958. godine Crveni križ osnovao je Centar za kućnu njegu bolesnika u Ulici Grgura Ninskog sa samo nekoliko medicinskih sestara i njegovateljica…

Andrea Miškulin,
ravnateljica Ustanove za zdravstvenu njegu u kući